Cheesecake fără coacere cu căpșune

Cheesecake fără coacere cu căpșune – rețetă simplă

Cheesecake fără coacere cu căpșune – descoperă aici una dintre cele mai ușoare rețete de cheesecake vegan, fără ingrediente de origine animală (lapte, mascarpone, cremă de brânză), procesate (biscuiți populari, zahăr alb). Acest cheesecake fără coacere este extrem de rapid de preparat, vei avea nevoie doar de câteva ingrediente, o forma detașabilă de tort din aluminiu, blender puternic (cum ar fi acesta) și congelator. Hai la treabă!

Cheesecake-ul de capsuni conține ingrediente integrale de calitate, indulcitorul ales de noi – curmalele, puteți folosi sirop de arțar sau agave.

Prețul per total poate că este mai mare dacă ar fi să comparăm cu un cheesecake tradițional. Mai bine consumăm 1 felie dintr-un desert de calitate decât 3 felii dintr-unul care conține zahăr procesat, grăsimi hidrogenate și altele.

Suntem de părere că mai bine consumăm un desert raw-vegan (care conține și elemente nutritive) decât dulciuri procesate care nu aduc nici un aport nutrițional benefic nouă.

Ingrediente necesare pentru acest cheesecake fără coacere cu căpșune

Blat:

  • 130g migdale hidratate
  • 50g curmale (eu am folosit curmale Medjool)

Crema de căpșuni

  • 250g caju hidratat
  • 130g miere
  • 250g căpșuni
  • 170g ulei cocos extravirgin
  • sucul de jumatate lămaie
  • vanilie

Modalitate de preparare:

Pasul 1: Hidratăm migdalele (minim 8 ore) și nucile de caju (minim 4 ore) – sau cel mai bine peste noapte.

Pasul 2: Transferăm migdalele și curmalele într-un robot de bucătărie și blendăm 30 secunde sau până ce obținem o consistență nisipoasă dar lipicioasă! Introducem blatul într-o formă de tort (noi am folosit o formă cu diametrul de 16 cm) și îl presăm cu ajutorul degetelor. Pentru a evita lipirea blatului de fundul tăvii, puteți presăra câțiva fulgi de cocos în forma de tort. Ținem formă de tort la frigider până ce preparam crema de “brânză” și căpșune.

Pasul 3: Introducem într-un blender puternic: Caju-ul, căpșunile spălate și curățate, uleiul de cocos extra virgin, vanilia și sarea. Încercați să folosiți o vanilie de calitate și nu esență de vanilie. Blendează până ce totul se transformă într-o compoziție omogenă și cremoasa!

Pasul 4: Transferăm stratul de căpșuni peste blat și dăm la congelator pentru 5-6 ore sau peste noapte.

Pasul 5: Noi am ales să decorăm cheesecake-ul cu căpșune fresh, tăiate în felii. Este necesar să așteptăm 30-40 min pentru a felia cheesecake-ul – acesta va fi destul de rece. Dacă avem răbdare o să savurăm un super desert: delicat – cremos și delicios!

Cheesecake fără coacere cu căpșune
Cheesecake fără coacere cu căpșune

Asigură-te că prepari această rețetă și că ne dai follow pe Instagram – rawmanticc!

Găsești aici toată gama noastră de dulciuri fără zahăr- torturi, prăjituri și înghețată!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top