Biscuiți cu ovăz, vegani, făra zahăr

Biscuiți cu ovăz, vegani, făra zahăr (mic dejun sănătos)

Biscuiți cu ovăz, vegani, făra zahăr – varianta excelenta pentru un mic dejun sanatos sau chiar pentru o gustare la fel de sanatoasa. Sunt bogati de fibre si supraalimente, gata sa iti furnizeze energie pana la pranz!

Fulgii de ovăz sunt plini de fibre, fiind astfel ideali pentru un mic dejun, fie ca vorbim despre un terci de ovăz sau acesti biscuiti vegani super gustosi. Fulgii de ovăz sustin digestia si ne ofera satietate indelungata, de aceea o portie de biscuiti cu ovaz ne vor tine de foame pana la pranz.

Fiind niste biscuiti fara zahar rafinat sau lactate, sunt extrem de sanatoși. Noi i-am indulcit cu banane. Nu contin lapte, unt sau oua sau alt ingredient de origine animală, fiind astfel mai usor de digerat si potriviti pentru o alimentatie vegană sau daca tinem post.

Biscuiți cu ovăz, vegani, făra zahăr.
Biscuiți cu ovăz, vegani, făra zahăr.

Apoi, acesti biscuiți cu ovăz sunt plini de superalimente si seminte & o grămadă de beneficii, precum:

  1. fructele de goji sunt antioxidanti naturali, plini de vitaminele A,B,C, dar si beta-caroten, fier si magneziu
  2. semintele de dovleac ne dau o stare de bine si mentin sanatatea inimii prin prezenta magneziului, zincului, dar si a vitaminei K. acestea sunt si o sursa foarte buna de omega 3
  3. semintele de in ajuta digestia si scad colesterolul, fiind si ele o sursa importanta de omega 3, fibre si proteine vegetale
  4. merisoarele au efecte antiinflamatoare si sunt o sursa excelenta de antioxidanti si vitamina A, B1,B2, dar si niacina, mangan si fibre.

Cum preparăm biscuiții cu ovăz fără zahăr și de ce ingrediente avem nevoie?

Listă ingrediente pentru 12 biscuiți

  • 100 g fulgi de ovaz
  • 40 g faină de ovaz (măcinăm fulgii)
  • 75 g merisoare/goji/stafide
  • 50 g seminte dovleac
  • 1 lingura seminte chia
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 banana coapta *pisata
  • 3 linguri ulei de cocos topit (acesta)
  • 3 linguri sirop de artar//sirop de agave
  • 2 linguri lapte cocos

Modalitate de preparare

  1. Se amesteca toate ingredientele uscate intr-un bol si cele umede in alt recipient. Se incorporeaza apo impreuna.
  2. Se lasă timp de 5 minute sa stea al odihnit, ca sa se “lege” aluatul.
  3. Se formeaza biscuitii în mână, se așează pe o foaie de copt în tava de aluminiu si se țin 15 min in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Să te bucuri de ei! <3

Dacă ți-a plăcut rețeta, te invităm să ne urmărești pe Instagram – username: @rawmanticc ȘI să verifici torturile noastre raw-vegan, aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top