Tartă de post cu lime și vanilie

Tartă raw-vegan, de post, cu cremă de lime și vanilie. Săracă în calorii!

Bun venit pe pagina noastră de rețete! Astăzi îți prezentăm o tartă vegană delicioasă, cu calorii puține și bogată în grăsimi sănătoase. O poți savura și în perioadele când ții post sau vrei să reduci zahărul din alimentație. Îți va aduce aminte de zilele plăcute de vară și conține doar ingrediente sănătoase și ușor de găsit în magazine, precum cocos, migdale și avocado.

Tartă de post cu cremă de lime, cocos și vanilie

Găsești rețeta mai jos pentru o tartă de 12-14 porții:

Crustă

  • 50 grame fulgi de cocos
  • 80 grame nuci caju
  • 150 grame curmale medjool
  • 2 lingurițe ulei de cocos extra-virgin
  • praf de sare
  • esență de vanilie

Cremă de cocos

  • 100 ml apă
  • 2 linguri agave crud
  • 65 grame fulgi de cocos
  • 150 grame pulpă de cocos
  • 170 grame ulei de cocos extra-virgin

Cremă mousse de avocado și lime

  • 1 avocado copt
  • 75 ml lapte de cocos
  • 50 ml sirop de agave crud
  • sucul de la 1 lime
  • 100 ml ulei de cocos extra-virgin
  • praf de sare
  • esență de vanilie Bourbon

Cum se pregătește?

  1. Crusta: mixează fulgii de cocos cu caju-ul și curmalele într-un robot de bucătărie până obții o textură fină, nisipoasă. Adaugă restul ingredientelor progresiv până obții un amestec umed, lipicios. Mai adaugă apă dacă este nevoie. Crusta se va presa într-o forma de tort cu disc detașabil sau de silicon, iar apoi se va ține la congelator până pregătim cremele.
  2. Crema de cocos: hidratează fulgii de cocos timp de 3 ore în apă caldă. Blendează-i la viteză mare alături de pulpa de cocos și siropul de agave. Adaugă progresiv uleiul de cocos extra-virgin până ce obții o compoziție cremoasă.
  3. Crema de lime și avocado: adaugă toate ingredientele în blender, mai puțin uleiul de cocos. După ce acestea sunt amestecate fin, adaugă progresiv uleiul de cocos. Crema se va turna în forma de tort, peste crustă.

Tarta se ține la congelator 4-6 ore sau peste noapte. Se va scoate cu 1 oră înainte de servire la frigider sau la temperatura camerei.

Se decorează după bunul plac cu coajă de lime, arahide, fistic măcinat sau frișcă de cocos.

#rawmantic #tartalime #tortrawvegan

1 thought on “Tartă raw-vegan, de post, cu cremă de lime și vanilie. Săracă în calorii!”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top