Tort de morcovi Vegan (Carrot Cake)

Tort de morcovi Vegan (Carrot Cake)

Tort de morcovi Vegan (rețetă Carrot Cake) simplu, fără zahăr: extrem de ușor de făcut, necesită puține ingrediente și poate fi preparat direct din bucătăria ta! Precum checul cu morcovi tradițional, te vei bucura de o prăjitură sănătoasă, cu blat umed de morcovi, cremă fină de mascarpone din nuci de caju, îndulcit natural în moderație, cu curmale sau sirop de agave. Te asigurăm că te vei îndrăgosti pe loc de acest desert răcoros și lejer, de vară!

Tort de morcovi Vegan (Carrot Cake)
Tort de morcovi Vegan (Carrot Cake)

Ingrediente

Blat

  • 150 grame miez de nucă
  • 250 grame morcovi răzuiți
  • 30 grame semințe in măcinate + 90 ml apă
  • 150 grame făină de migdale
  • 100 grame zahăr de cocos
  • 100 ml ulei de cocos extra-virgin
  • 50 ml suc de lămâie
  • păstaie vanilie, scorțișoară

Cremă de mascarpone vegan

  • 300 grame cremă de cocos (doar partea solidă din conservă, noi o folosim pe aceasta.)
  • 200 grame nuci caju hidratate
  • 50 ml sirop de arțar/ curmale medjool
  • pastă de vanilie

Decor

  • nuci pecan
  • felii de portocale deshidratate
  • bețișoare de scorțișoară

Mod de preparare pentru acest tort de morcovi vegan

  1. Preparați blatul adăugând toate ingredientele într-un robot puternic de bucătărie. Mixați 3-4 minute până se omogenizează toate ingredientele.
  2. Turnați blatul într-o formă cu diametru de 18 cm, în care ați pus o hârtie de copt. Coaceți blatul timp de o oră.
  3. Tăiați blatul în 3 foi egale.
  4. Pentru a prepara crema de mascarpone vegan, puneți toate ingredientele într-un blender cu viteză mare și amestecați 4-5 minute până când obțineți o cremă omogenă, cu textură groasă. Turnați crema într-un bol și țineți-o la frigider timp de 3 ore pentru a se întări.

Cum asamblăm acest tort de morcovi vegan (Carrot Cake)?

Luăm cele 3 blaturi răcite, le punem într-un inel de inox. Punem primul blat, adăugam peste mascarpone din caju și repetăm de 3 ori acești pași, până când terminăm crema. Tortul se va ține la frigider timp de 2-3 ore.

Se feliază atent și se decorează cu nuci pecan și portocale.

Așasar, acest Tort de morcovi Vegan (Carrot Cake) are o textură este extrem de fină, moale, iar gustul este dulceag și parfumat. Cea mai bună parte este că te vei bucura de un desert sănătos, fără zahăr în exces sau gluten!

Dacă ți-a plăcut această rețeta, ne-am bucura să ne dai tag pe Instagram la @rawmanticc pentru a vedea ce ți-a ieșit!

Dacă nu ai timp sau răbdare să prepari această prăjitură cu morcovi acasă, poți oricând să o comanzi la noi pe site. O găsești aici. Comanda se va livra în 2 zile de la plasare, oriunde în București.

Această rețetă sănătoasă a fost scrisă de Miruna, co-fondatoarea Rawmantic, cofetăria raw-vegan din București cu dulciuri sănătoase care chiar au gust.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top