tort vegan cu ciocolată

Tort vegan cu ciocolată, de post, fără zahăr

Tort vegan cu ciocolată: indiferent că urmezi un stil alimentar fără ingrediente de origine animală sau ții post în perioadele religioase, această rețetă este pentru tine! Ei bine, acest tort vegan cu ciocolată nu numai ca este foarte usor de facut, dar este si usor de savurat in orice perioada a anului. Asta pentru ca nu contine oua, lactate sau orice fel de produs animal.

Beneficiile ciocolatei amărui:

Ciocolata ne face mai fericiti! La propriu, fie ca e vorba despre faptul ca atunci cand mancam ciocolata, ne satisfacem pofta de dulce, fie componentele chimice din aceasta care dau nastere unor reactii in organismul nostru.

Ciocolata neagra, in special, stimuleaza eliberarea de endorfine si contine triptofan, un amino-acid care ajuta la producerea serotoninei, hormonul fericirii. 

Cum preparăm acest tort vegan cu ciocolată?

Vom avea nevoie de:

Blat

  • 200 g faina de migdale
  • 30 g pudră de cacao
  • 1 lgt praf de copt
  • 100 g xilitol
  • 120 ml ulei de cocos
  • 300 ml cafea/apa fierbinte
  • 1 lgt cafea instant
  •  vanilie
  • Ingredientele uscate se amesteca intr-un bol, iar cele umede-separat. Se incorporeaza impreuna.
  • O tava de tort cu fund detasabil se tapeteaza cu ulei si faina, iar pe fund se pune hartie de copt.
  • Blatul se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de aproximativ 30 de minute. Dupa acest timp, introduceti o scobitoare in tort. Daca aceasta iese curata, blatul este gata, daca nu, mai tineti 5 minute.
  • Cand blatul este gata, il lasam putin sa se raceasca in forma, ca sa nu se rupa cand desfacem forma. Cand s-a racit complet, infasuram blatul in folie alimentara si il tinem la frigider 2-3 ore. Daca doriti sa grabiti procesul, blatul se pate baga la congelator o ora ca sa se raceasca.

Ganache de ciocolata

  • 180 g crema de cocos (partea solida de la o cutie de crema de cocos)
  • 240 g ciocolata vegana 80%
  • Crema de cocos se incalzeste intr-o craticioara, iar ciocolata se pune intr-un bol, maruntita. Cand incepe sa fiarba usor, o luam de pe foc si o turnam peste ciocolata, amestecand pana cand aceasta se topeste.
  • Ganache-ul se pune la frigider. Recomand sa faceti ganache-ul cu cel mult o ora inainte de a asambla tortul, pentru ca acesta sa nu se intarească.
  • Din 15 in 15 minute, scoateti ganache-ul si amestecati in el sau pur si simplu inainte de a monta il mixati. Textura trebuie sa fie densa-sa semene cu crema de unt tradițională.

Jeleu de fructe vegan

  • 1 lgt agar-agar (este o pudră ce transformă fructele în jeleu) – o poți cumpăra de aici
  • 240 ml suc de fructe de pădure
  • 200 g fructe de padure 
tort vegan cu ciocolată
tort vegan cu ciocolată

Asamblare

  • Blatul se taie in 3 parti egale cu un cutit cu zimti.
  • Ganache-ul se pune intr-un pos. Punem un strat subtire de ganache pe primul blat si intindem uniform, apoi cu ajutorul posului, punem un strat pe marginea blatului, lasand o gaura in mijloc. Acolo vom pune jeleul.
  • Repetam cu al doilea blat.
  • Inchidem tortul cu urmatorul blat si lasam la frigider timp de o ora, două, sa se intareasca crema.
  • Glazuram tortul cu ganache-ul ramas. Cel mai simplu mod de a glazura este sa topiti ganache-ul si sa il turnati peste tort. Ori glazurati clasic cu o spatula si o paleta.

Delicios – savurează-l și spune-ne cum ți-a ieșit!

Verifică secțiunea magazinului nostru aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top