Înghețată fără zahăr: rețetă simplă și rapidă
Dacă și tu te ferești de înghețata din comerț – plină de zahăr rafinat, conservanți, E-uri și alte chimicale și dorești să prepari un desert sănătos și răcoros direct din bucătăria ta, ai ajuns unde trebuie! Îți vom prezenta toate ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara Înghețată fără zahăr direct de la tine acasă și modul de preparare!
Înghețată artizanalo, doar din ingrediente naturale, de origine vegetală, fără gluten sau lactate! 🍦
Ingredientele de bază pe care le folosim în prepararea înghețatei vegane sunt bananele și crema de cocos.
Astăzi vom prepara împreună un sortiment de înghețată vegană cu banane, biscuite și unt de arahide. Vei avea nevoie de:
* 2 banane mari, congelate în prealabil
* 1 conservă de cremă de cocos (noi o folosim pe cea de la Biona)
* 5 curmale medjool / 150 grame
* 2 linguri unt de arahide natural
* 50 ml ulei de cocos virgin
Topping-uri sugerate de noi:
* biscuiți vegani măcinați (noi îi folosim pe aceștia)
* orice mai poftești tu
Modalitatea de preparare a înghețatei vegane, fără zahăr:
- Pune bananele congelate în robotul de bucătarie si mixeăza-le până când obții o textura cremoasa. Dacă este nevoie, poți turna lapte vegetal ca să facilitezi munca robotului.
2. Adaugă și restul ingredientelor și în 5 minute e gata cea mai simplă si sanatoasă înghețată vegană. Făra zahăr rafinat și fara lactate!
3. După ce s-a blendat totul, toarnă compoziția într-o tavă, adaugă topping-urile și amestecă ușor.
4. Înghețata se ține în congelator timp de 3 ore, se scoate 5-10 minute la temperatura camerei și se savurează cu poftă apoi!
Dacă nu o faci deja, te invităm să ne urmărești pe Instagram, click aici.
În caz că nu ai timp sau răbdare să pregătești acest desert rapid și sănătos acasă, poți oricând să comanzi înghețata vegană făcuta de Rawmantic, cofetăria raw-vegan din București cu cele mai delicioase prăjituri fără zahăr, gluten sau lactate. Click aici pentru a plasa o comandă.