Tort raw-vegan cu cocos și zmeură

Tort raw-vegan, fără coacere, cu cocos și fructe de pădure

Bun venit (din nou) pe blog-ul nostru! Astăzi te vom învăța să faci un cheesecake raw-vegan pas cu pas, folosind atât ingrediente pe care le ai la îndemână, cât și unele puțin mai sofisticate (dar te vei descurca să le găsești) 🙂 Are un conținut redus de zahăr, nu conține ingrediente rafinate și este extrem de gustos!

Noi adorăm nuca de cocos și bomboanele Raffaello, motiv pentru care am creat un tort care să le reproducă gustul. Este unul dintre cele mai fresh torturi pe care le-am făcut vreodată, motiv pentru care se regăsește și în meniul nostru sub numele de “Coco-Nutty!”


Tort raw-vegan cu cocos și fructe de pădure

Ingrediente și mod de preparare

Cum faci blatul?

  • 50 gr nucă de cocos
  • 100 gr migdale activate (hidratate și ușor coapte în deshidrator)
  • 100 gr curmale medjool
  • 1 lingură ulei de cocos (pentru a se închega compoziția)
  • praf de sare, vanilie

Amestecă întâi migdalele, nuca de cocos, praful de sare și vanilia. Adaugă progresiv curmalele și uleiul de cocos până obții o compoziție lipicioasă. Folosește o forma de tort cu disc detașabil (recomandăm de 20-22 cm), așează o folie de plastic pe disc sau fulgi de cocos și asamblează blatul.


Cum faci crema?

  • 200 gr de caju hidratat
  • 100 gr lapte de cocos gras
  • 50 gr fulgi de cocos
  • 200 ml ulei de cocos extra-virgin
  • 100 gr fructe de pădure (noi preferăm zmeura și afinele)
  • 3 linguri de sirop de arțar crud
  • conținutul unui băț de vanilie
  • fructe proaspete pentru decor

Amestecă toate ingredientele până obții o cremă fină, mai puțin uleiul de cocos și fructele de pădure. După ce crema este gata, adaugă progresiv uleiul de cocos în blender și fructele de pădure în cremă. Toarnă compoziția peste blat și pune forma în congelator timp de 6-7 ore sau peste noapte. Pentru decor, noi alegem cele mai proaspete fructe, flori comestibile și bomboane de ciocolată artizanale, făcute în laboratorul nostru.

Scoate tortul din congelator cu 1 oră înainte de servire și ține-l la frigider dacă vrei să servești și a doua zi din el.



Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarce-te la magazin
    Scroll to Top